tiistai 19. joulukuuta 2017

Mistä tietää että joulu on tulossa?

No esimerkiksi siitä että poni ontuu..
Ai että mitenkä se on ongelma näin joulun alla? No esimerkiksi sen vuoksi että me lähdetään perjantaina Puumalaan ja ollaan siellä seuraavat kaksi viikkoa.. Eli mulla on perjantaihin asti aikaa selvittää syy ontumiseen.. jes.


Nyt saa auttaa. Torstaina poni siis hierottiin ja perjantaina juoksutin sen ja se liikkui normaalisti. Lauantai ja sunnuntai oli vapaa ja tosiaan eilen oli tarkoitus että Sofi ratsastaa sillä ja tehdään erillaisia taivutus tehtäviä ja hiotaan laukan nostoa.
Alkuun poni meni ihan hyvin, oli aika laiska mutta en huomannut että ontuisi. Ensimmäisten ravi pätkien aikana aloin kiinnittää huomiota vasempaan takajalkaan ja tämän jälkeen kävin jalat läpi, sekä selän ja Sofi ratsasti ilman satulaa pätkiä ja käynnissä ja ravissa eri suuntiin ja kyllähän se selvästi ontui.
Pesin tallissa jalat ja kävin ne läpi haavojen varalta. Venyttelin myös jalkoja, mutta poni ei reagoinut mitenkään..

Kävin tänään kävelemässä sen kanssa ja ei vaikuttanut kipeältä mistään eikä se pahemmin vaikuttanut ontuvankaan. Seurailen ja taluttelen sitä nyt muutaman päivän ja torstaina katsotaan taas missä mennään...

2 kommenttia:

  1. Kaviopaise? Aika yleisiä tähän aikaa vuodesta kun maa jäätyy koppuraiseksi. Lihas revähdyskin voi hyvin olla mahdollista, jos paikat kovinkin jäässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakaan ei vielä reagoinut kavionpohjan paineluun, mutta painelen ne joka päivä ja heti jos reagoi niin kengittäjä saa avata sen.. Jotain revähdystä tuumin itsekkin, tänään käveli kuitenkin reippaasti ja tarhalla juoks portille vastaan 😀

      Poista

Kommentoida saa vapaasti risuja ja ruusuja - kaikki kommentit hyväksytään, ellei tule todella törkeää tekstiä!