maanantai 29. tammikuuta 2018

Siis mikä kuukausi kohta on?

Muutama päivä ja vaihtuu helmikuu.. Kamalaa, tai siis ihanaa, enää kolme kuukautta kesään, mutta samalla kamalaa miten päivät vierii niin kauhean nopeasti eteenpäin!
Mun työt alkoi ja loppui.. Samana päivänä, tai ei ne kyllä edes kerenneet alkaa - en nyt ala sitä täällä avaamaan sen enempää..

Milalla on mennyt Toipan kanssa hyvin, oikeastaan tosi hyvin!
Ollaan nyt tehty ihan perus asioita: siirtymiä, taivutuksia ja puomeja käynnissä ja ravissa. Yhdessä vaiheessahan Milalle tuli takapakkia ratsastuksessa jännityksen vuoksi ja jokaikinen pikkuinenkin nopeampi askel ponilta aiheutti sen, että tyttö meni ihan kipsiin eikä osannut toimia mitenkään.
Päätettiin aloittaa perusjutuista ensin käynnissä ja sit ravissa ihan pikkupätkissä.
Viime viikon torstaina oli sitten läpimurto päivä, kun kelien lämpeneminen aiheutti maneesin katolta lumien tippumista. Mila oli juuri tekemässä ravissa pääty ympyrää kun iso lumimassa tippui katolta ja poni säikähti sitä sen verran että teki kaksi laukka hyppyä eteenpäin. Ajattelin heti että nyt tuli takapakkia, mutta neiti yllättikin minut totaalisesti rauhoittamalla ponin käyntiin, keräämällä itsensä ja lähtemällä uudestaan suorittamaan pääty ympyrää ravissa. En kerennyt edes mitään sanomaan tilanteessa vaan tytön lähtiessä jatkamaan ravissa aloin heti kehumaan hänen toimintaansa! Milakin oli selvästi ylpeä itsestään ja käytiin vielä yhdessä läpi tilanne pikaisesti ja miksi Toippa (tai kuka tahansa muu hevonen/poni) säikähti tilannetta ja Mila osasi hienosti kertoa että poni olisi pelännyt enemmän jos hän itsekkin olisi hätäillyt siinä :)
Tämän jälkeen ratsastettiin vielä vajaat puoli tuntia ja kaikki meni hyvin.

Maastoon mars! 
Temppuilua

"kyllä tää sujuu!"

Perjantaina Sofi kävi ratsastamassa ja Toippa oli käyttänyt todella mallikkaasti, myös laukan nostot oli sujunut tosi hienosti!

Milan kanssa puhuttiin tänään kun neiti ratsasti, että voitaisiin kohta hänenkin kanssa alkaa treenaa laukkaa ja Milakin jo vähän tuumi että voisihan sitä testata joku päivä. Siinä tyttöä vielä vähän pelottaa kesäisen tippumisen takia ja en halua pakottaa laukkaamisessa ennenkuin Mila itse kokee olevansa valmis. Voimme hyvin tehdä tehtäviä käynnissä ja ravissa!
Tällä viikolla olisi tarkoitus myös mennä pikku ristikoita pitkästä aikaa. Sofi viime viikolla hyppäsikin ja poni oli ihan liekeissä! :D




1 kommentti:

Kommentoida saa vapaasti risuja ja ruusuja - kaikki kommentit hyväksytään, ellei tule todella törkeää tekstiä!